Life Beyond

Liveroolipeli

Kokemuksia, mitä ei saa muualta.

Liveroolipelaaminen, live action role play (LARP) tai larppaaminen on yhteistä osallistavaa tarinankerrontaa fyysisesti tekemällä ja kokemalla. Liveroolipeliin, tai larppiin, osallistuvat pelaajat omaksuvat erikseen määritellyn roolin, jota he esittävät kuin olisivat itse tämä fiktiivinen henkilö. Liveroolipeleillä on usein järjestystiimi, joka kirjoittaa esijuonen ja hahmot‚ sekä tekevät tarvittavat käytännön järjestelyt.

Koettua yhdessä

Life Beyond -larpit ovat pohjimmiltaan kokemushakuisia ja viihteellisiä. Tapahtumia on järjestetty jo vuodesta 2007 ja ne ovat olleet kaupunki- tai kyläympäristössä pelattavia muutaman päivän mittaisia intensiivisiä pelejä kymmenille pelaajalle. Ominaista peleille on ollut pelaajalähtöinen hahmon kirjoitus, pitkään kehitetty rikas maailma ja kokeilevat metatekniikat.

Pelit ottavat paljon vaikutteita Nordic Larp -pelikulttuurista. Pohjoismaisen tyylin larpeille olennaisia piirteitä ovat immersion tavoittelu, kokemusten luominen yhteistyönä ja liveroolipelit vaikuttavana taiteen muotona. Voit lukea Nordic Larp -perinteestä lisää osoitteessa nordiclarp.org.