Life Beyond

Magia

Magia on teoriassa mahdollisten, mutta käytännössä mahdottoman epätodennäköisten asioiden aiheuttamista mystisin keinoin. Magiaa harjoitetaan tavallisesti loitsuin ja rituaalein. Se altistaa aina vajoamiselle, joten maagit ovat hyvin varovaisia taikomisen suhteen.

Magia on tavallisesti vaatimatonta eikä se ole ihmisaistein havaittavissa. On vain kuin asiat tapahtuisivat, tai olisivat olleet aina niin. Taikuus perustuu vahvasti uskoon. Sekä loitsijan, että tämän kohteen on tärkeää luottaa siihen.

Magian toimintaperiaate on tuntematon, mutta verhotiede tutkii sitä jatkuvasti. Tiedetään varmasti vain, että magia on maailmankaikkeudessa läsnäoleva voima, jota ihmisen kehrä pyrkii sulkemaan ulos.

Tekniikat

Taikuutta voi harjoittaa kolmella tekniikalla. Nämä ovat animointi, kanavointi ja realisointi. Tekniikat määrittävät mistä käytettävä magia on peräisin.

Animointi

Magiaa on kaikkialla. Animointi vetää voimansa esineistä ja läsnäolevista asioista. Animointi vaatii paljon valmisteluja ja fyysisiä komponentteja, mutta riski vajoamiseen on pieni.

Kanavointi

Umbriitit ovat merkittävä magian lähde ja kanavointi perustuu umbriittien voiman hyödyntämiseen. Kanavointiin vaaditaan etukäteissopimus tai yhtenevä ajatus kanavoitavan umbriitin kanssa. Loitsinta toteutetaan usein rituaalein ja magia voi olla hyvin voimakasta, mutta umbriitin kykyjen kutsuminen voi aiheuttaa vajoamista.

Realisointi

Jokaisessa ihmisessä on kyky magiaan. Realisointi käyttää tätä sisäistä voimaa hyväkseen. Realisointitaikuudessa on kaikkein suurin vajoamisen riski ja sen vaikutus on rajallinen. Realisointi ei kuitenkaan vaadi ulkoisia apuja.

Koulukunnat

Magian koulukunnat tutkivat magian soveltamista eri tarkoituksiin. Koulukunnat ovat tekniikasta riippumattomia. Yleisiä magian koulukuntia ovat muun muassa ennustaminen, alkemia, lumoukset, kiroukset ja kielletty nekromantia. Koulukunta voi olla myös omistettu jumalalle tai suvulle.

Moni maagi erikoistuu yhteen koulukuntaan, vanhimmat jopa perustavat omansa.

Syntipukki

Maageilla on usein syntipukiksi kutsuttu esine, jonka kautta he uskottelevat taikovansa. Koska magia perustuu osittain uskoon, ajatus itsensä erottamisesta sen hallitsijana vähentää vajoamisriskiä.

Syntipukki voi olla esimerkiksi talismaani, sauva, lasikuula tai päähine. Korttipakka lienee yleisin käytetty syntipukki.