Life Beyond

Umbriitti

Umbriitti on aineeton maaginen olento, joka pystyy vaikuttamaan fyysiseen maailmaan, usein ihmisten kautta. Umbriitit ovat älykkäitä, edustavat aina jotain meemejä, kuten sadetta tai rakkautta, ja saavat valtaa palvonnasta.

Umbriittien aika- ja moraalikäsitys poikkeaa ihimisistä. Jokaisella on kuitenkin oma persoonansa ja ihmisen kaltaisia tunteita.

Kaikella on oma umbriittinsa. Jos voit nimetä asian jotenkin, se on jonkin umbriitin vaikutusvallan alaisuudessa, oli kyse omasta pihapuusta tai lentokoneista.

Umbriitteja on monenlaisia, mutta yksi asia yhdistää kaikkia: ne eivät kykene valehtelemaan. Voimakkuudesta riippuen umbriitit kykenevät taikuuteen ja pystyvät jakamaan lahjojaan eksiiteille. Umbriitit ovat suuri vajoamisriski, myös kubiiteille.

Luokittelu

Umbriitit usein luokitellaan heikompiin demoneihin ja voimakkaampiin jumaliin.

Demonit

Demonien kanssa voi kommunikoida ja niitä voi jopa kohdata kosketeltavaan muotoon ilmentyneenä. Demonit ovat monesti voimakkaampien umbriittien alaisuudessa.

Jumalat

Jumalat ovat niin abstrakteja ja syvällä verhossa, että näiden vaikutus on hienovaraista, joskin laajempaa. Merkittävä osa eksiiteistä palvoo jotain jumalaa ja toteuttaa tämän tahtoa saaden vastineeksi siunauksia esimerkiksi suojeluksen, hyvän onnen tai maagisten kykyjen muodossa.

Palvonta on usein hyvin käytännönläheistä. Moni jumala kysyy rituaaleja, uhrauksia ja omien meemiensä toteuttamista tai kunnioitusta arkielämässä.

Heikkoudet

Kuten jokaisella umbriitilla on edustetut meeminsä, niin näillä on myös heikkoudet. Heikkoudet ärsyttävät tai pakottavat umbriittia mahdollistaen esimerkiksi näiden karkottamisen tai käskyttämisen.

Tyypillisiä heikkouksia ovat muun muassa alumiini, kulta, hopea, rauta, suola, alkuluvut, vahvemman umbriitin pyhät symbolit, suojakehät, korkeat äänet, hedelmällisyyden symbolit ja vahvasti järjestelmälliset paikat, kuten kirjastot. Heikkoudet voivat olla myös hyvin yksityiskohtaisia, kuten tietyn suvun edustajat tai käytetyt arkunnaulat. Demonien tarkempi luokitus perustuu usein heikkouksiin.

Suurimmilla umbriiteilla ei ole tavanomaisia heikkouksia. Näitä kutsutaan aatelisiksi. Aateliset ovat usein jumalia. Jokainen umbriitti on kuitenkin heikko voimakkaalle ionisoivalle säteilylle.