Life Beyond

Verho

Verho on ilmiö, joka suojaa tavallisia ihmisiä, kubiitteja, maagisilta asioilta. Ilmiön aiheuttaa aivojen huomaamaton osa kehrä, joka vaivuttaa loogisesti selittämättömät asiat unohduksiin ja täyttää aukot järkiperäisesti.

Vajoaminen

Vajoaminen on seuraamus, joka voi aiheutua kehrän ylikuormittumisesta. Kehrä voi ylikuormittua liiallisesta kontaktista magian tai umbriittien kanssa. Kehrän vaurioituessa henkilön kyky käsitellä magiaa herää, mutta kubiitit unohtavat henkilön olemassaolon. Vajonneesta tulee unohdettu, eksiitti.

Vajotessa henkilö katoaa ihmisten muistoista kuin tätä ei olisi koskaan ollut olemassa. Rakkaimmat läheiset saattavat tunnistaa eksiitin kohdatessa, mutta muistot painuvat taas unholaan, kun on aika erota. Vajoaminen käy asteittain ja syvemmälle vajonneet katoavat hekin pian toisten eksiittien mielistä.

Vajoamista ei voi kumota. Pahimmillaan sen uskotaan johtavan lopulliseen kadotukseen. Kanssakäyminen selvästi vähemmän vajonneen kanssa altistaa tämän vajoamiselle; tosin se ei vaikuta eläimiin.

Elämä vajonneena

Suurin osa eksiiteistä asuu kubiittien rinnalla vältellen intiimejä ihmissuhteita näihin. Töissä käyminen, asunnon vuokraaminen ja kaupoissa asiointi käy ongelmitta, kunhan eksiitti ei joudu tilanteisiin, jossa hänen persoonansa muistaminen olisi merkityksellistä. Jotkut käyttävät unohtumista hyväkseen nostamalla vaikkapa lainaa, jota ei koskaan muisteta periä takaisin.

Eksiitti voi esiintyä julkisuudessa ja tulla muistetuksi, ei kuitenkaan omana itsenään, vaan julkisuuskuvansa kautta. Esimerkiksi paavi on hyvin tunnettu, vaikka onkin eksiitti.

Vajoamisen ehkäisy

Vajoamista voi ehkäistä välttämällä magiaa ja kontaktia umbriittien kanssa, mielen harjoitteilla, säännöllisillä rutiineilla ja tekemällä itsestään mahdollisimman muistettavan. Moni eksiitti ehkäiseekin vajoamista pukeutumalla ja käyttäytymällä erottuvasti ja omalla tyylillään, tekemällä aamu- ja iltarituaaleja, ja harjoittamalla taikuutta vain tarpeeseen.

Moni eksiitti omaksuu maaginimen, joka toimii on nimenä henkilön magiaa harjoittavalle alter egolle. Sen tarkoituksena on erottaa maagin itse taikuudesta ja täten uskotella, että hänellä ei ole osaa eikä arpaa itse loitsintaan. Uskon ollessa oleellista magialle, tämä käytäntö oikein toteutettuna vähentää vajoamisriskiä.

Vajoamisen merkit

Vajoaminen ei tunnu. Kehrän ylikuormittumisen ja rappeutumisen voi kuitenkin tunnistaa sen oireista.

Unet ovat kehrän tavallisin keino käsitellä maagisia asioita. Unien puute levollisesti nukkuessa voi olla merkki viimeaikaisesta vajoamisesta. Läheisten ihmisten vähentynyt kontakti, sovittujen tapaamisten unohtelu ja kubiittien vähentynyt huomio kielivät myös vajoamisesta syvemmälle.